Het kantoor van Nijmegen, met een volle tafel met keukenspullen, koffiezetapparaat, etc. Aan de muur hangt een slinger met de tekst "Infi Nijmegen"."

Opruimwoede in Nijmegen

Luca Achter de schermen

“Het kantoor voelt rommelig”, zo klonk het tijdens een teammeeting. Daardoor begonnen we eens met andere ogen te kijken naar de plek waar we nu al ruim 9 maanden werken.

We hebben over de afgelopen maanden een lege kantoorruimte in de basis al omgetoverd tot een fijne werkplek. Echter net als bij programmeren is de eerste 80% relatief weinig moeite, maar die laatste 20% – de puntjes op de i – kost altijd veel meer tijd. Bij ons bleef dat steeds een drempel waar we maar niet overheen kwamen. De afgelopen weken hebben we dan ook net even wat meer moeite gedaan om te zorgen dat het kantoor echt af komt!

Foto van het Nijmeegse kantoor met een aantal nette kasten en koelkast tegen de muur. Aan de muur hangt een slinger met de tekst "Infi Nijmegen".

De eerste stap was vrij logisch: zorgen dat alles wat in een kast hoort, daar ook echt staat. Als je binnenloopt in een kantoor wat je niet kent is het wel zo netjes als je geen teiltje met afwas, of dienblad met lunchbeleg ziet staan. Vergeleken met de eerste foto is dit dus een makkelijke, maar goede verbetering.

Drie foto's op canvas die aan de muur hangen. De eerste is van Margaret Hamilton, de andere twee zijn gegenereerd door de Midjourney AI.

Dit hoekje van het kantoor was eerst helemaal leeg, maar met wat canvassen aan de muur ziet het er al snel een stuk leuker uit. Zo ga je van een steriel wit kantoor naar een ruimte met iets meer persoonlijkheid! De linkse foto is van Margaret Hamilton die naast de code staat die ze heeft helpen ontwikkelen voor het Apollo programma in 1969(!). De andere twee zijn gegenereerd door Midjourney: een AI die op basis van een tekst prompt kunst kan genereren. Dat is niet alleen een superleuke tool om mee te spelen, maar als je er een beetje mee om leert gaan kan je daar ook hele mooie dingen uit krijgen!

Aan onze ruimte zitten 2 kleinere ruimtes met glazen deuren, die waarschijnlijk ooit als opslag bedoeld zijn. Hier zagen wij een perfecte kans om zogenaamde “belhokjes” te maken! Een ruimte waar je even afgezonderd en in stilte kan zitten – of dus bellen zonder anderen daarmee te storen. Door hier akoestisch schuim tegen de muren te plakken hebben we gezorgd dat je een stuk beter verstaanbaar bent, en lekt er ook minder geluid naar buiten. Ook hebben we een dimbaar LED paneel opgehangen, zodat je wat fijner (en mooier) licht hebt om bij te werken dan een TL lamp.

Foto van het het kantoor in Nijmegen, met een aantal lege bureau's, Thomas die aan het werk is, en Floyd die in zijn mand ligt.

Tot slot hebben we links en rechts nog allerlei kleine dingen verbeterd, we hebben gezorgd dat alle losse kabels wat beter weggewerkt zijn, dat er minder spullen slingeren, en ga zo maar door. En er zijn ook nog genoeg dingen die nog op het lijstje staan om te doen (en te kopen), maar we hebben zo al een aardige stap gezet om van ons kantoor een ruimte te maken waar je prettig kan werken, maar die nog steeds Infi uitstraalt!

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.