Samenwerking in tijden van corona

Dirk In het nieuws

Dirk geeft tips over welke tools je kunt gebruiken om remote te werken!

Heel kantoortuinend Nederland zit van de een op de andere dag thuis. Hoewel het voor sommigen een verademing is om eindelijk eens een hele dag ongestoord te kunnen werken, is het uiteindelijk (hopelijk) belangrijk om de communicatie in je team op gang te houden. Kom je er na deze weken achter dat je je teamgenoten helemaal niet nodig gehad hebt, dan moet je je misschien afvragen of jullie wel een team zijn…

Bij Infi hebben we ruime ervaring met remote werken. Want hoewel we het liefst dichtbij onze opdrachtgever zijn, is de praktijk dat er ook veel dagen zijn waarop het team verspreid is over verschillende locaties. Een deel werkt dan op het kantoor van de opdrachtgever, een deel op het kantoor van Infi en natuurlijk zijn er ook thuiswerkers. In deze blogpost deel ik met je onze favoriete tools om een samenwerking-op-afstand tot een succes te maken.

1. Communicatie

De meeste van onze teams gebruiken Slack voor de ‘vluchtige’ communicatie: handige opdeling van conversaties in kanalen, mogelijkheden tot (video)bellen, allerlei integraties met andere producten… Er ontbreekt weinig aan, waardoor Slack het gebruik van e-mail bijna helemaal verdrongen heeft.

Er zijn ook teams die Microsoft Teams gebruiken (meestal omdat de organisatie Microsoft-georienteerd is). Die heeft ongeveer dezelfde functionaliteit, maar is naar mijn smaak een stuk lastiger in het gebruik.

Mijn collega Peer raadt Twist aan. Twist claimt de hijgerigheid en rommeligheid van Slack op te lossen; dat vind ik wel een erg interessante propositie. Als ik de kans krijg, zal ik er eens mee experimenteren.

Overigens druk ik mijn teamleden op het hart om niet alleen in tekstberichten te communiceren; een gesprek geeft zoveel meer informatie dat het de onderbreking van je flow vaak wel waard is. Zeker nu we elkaar wekenlang niet face-to-face zullen zien.

2. Video conferencing

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.