Sander loopt mee met het MT

Patricia Werken bij

We hebben weer een nieuwe meeloper 🙂 Onze developer Sander Vink heeft in het laatste kwartaal van 2019 meegelopen met het MT. Benieuwd naar zijn ervaringen?

Waarom heb je deelgenomen?

Sander: “Eigenlijk om twee redenen. Allereerst leek het mij interessant om eens te onderzoeken hoe één en ander functioneert in het MT. Maar ik wilde ook wel eens weten hoe transparant Infi nu echt is. Ik vind Infi altijd vrij transparant over zo’n beetje alles: van omzet tot kosten tot winst, tot wat goed gaat en wat niet goed gaat. Ik was benieuwd of er tijdens de MT-meetings dingen voorbij zouden komen die niet transparant zijn. Nou nee dus! De MT-agenda staat gewoon op de gedeelde schijf, daar kan iedereen dus gewoon bij. Iedereen die het wilt, kan daar zien waar het MT het over heeft. Dat alleen al geeft een bepaalde vorm van transparantie aan. Natuurlijk worden er soms dingen besproken die niet op de agenda staan, over bijvoorbeeld iemands gezondheid. Dat kun je niet op een gedeelde schijf zetten. Maar eigenlijk wist ik het meeste al, en dat vond ik wel fijn om te merken.”

Wat hield het meelopen in?

Sander: “Meedoen met de wekelijkse MT-meetings (de ‘Weekly’), voorbereiden op de cijfers en agendapunten, en verder proberen jezelf te gedragen als een MT-lid. Dat betekent vragen stellen en meedoen met discussies. Verder waren er ook een aantal ‘Talky Times’. Dat zijn extra meetings die ingelast worden als er teveel agendapunten zijn voor de Weekly. Zo aan het einde van het jaar waren dat er best veel, dus ik had een goede bonusronde te pakken! Voorbeeld hiervan was het voorbespreken van de Infi-brede strategiesessie. Is de strategie nog relevant en up-to-date voor de komende jaren? Hoe vragen we input van alle collega’s en in welk format? Dat zijn natuurlijk wel interessante thema’s om over mee te denken.”

Wat heb je ervan geleerd?

Sander: “In ieder geval dat het nuttig is om een timekeeper te hebben! Zo’n Weekly is maar een uur, en er wordt zoveel besproken. Gelukkig hebben we Dirk in het MT! Dat de tijd bewaken van belang is, geldt natuurlijk ook voor gewone meetings, maar in een MT wordt dit extra belangrijk denk ik. Verder vind ik dat het MT als groep echt goed nadenkt over alles wat met Infi te maken heeft. Ik heb geen blinde vlekken ontdekt.”

Wat vond je het leukste aan het meelopen?

Sander: “Het leukste vond ik dat ik me actief mocht bemoeien met het welzijn van Infi. Dat kon sowieso al wel, bijvoorbeeld via de Rocks (bedrijfsdoelen per kwartaal). Dan heb je ook invloed, maar met zo’n MT-overleg nog net een stapje meer, en dat is wel heel tof.”

Wat vond je er moeilijk aan?

Sander: “Ik vond het eigenlijk niet echt moeilijk. Het MT stond heel erg open voor mijn toevoegingen. Ik hoefde dus niet veel moeite te doen om actief deel te nemen aan de discussies. Het helpt misschien dat ik daar al wat ervaring mee had. Ik kon in ieder geval vrij makkelijk instromen. Ik moest alleen de afkortingen even leren kennen vooraf 🙂 Bedankt daarvoor, Dirk!”

Welke tip wil je meegeven aan de volgende collega die mee gaat lopen met het MT?

Sander: “Als je nog nooit MT-achtig werk hebt gedaan, dan denk ik dat het belangrijk is dat je je goed inleest vooraf. Kijk de oude agenda’s door, neem de cijfers door, en schrijf de vragen die je hebt alvast op. Als iedereen zich goed voorbereidt, dan loopt de meeting ook soepel. Iedereen doet dat, dus dan wil jij niet achterblijven.”

Wat ga je er nu in de toekomst mee doen?

Sander: “Ik ga blijven doen wat ik deed! Actief input blijven leveren als er Rocks zijn. Maar ook daarbuiten: als ik dingen zie die gedaan moeten worden, dan breng ik die punten in via een MT-lid. Ik voel me heel erg thuis hier, en dat wil ik graag zo houden. Dus ik zal zeker actief blijven bijdragen aan het welzijn van Infi.”

Ander nieuws uit de MT-hoek

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.