Vestaboard dat op de hackathon gebruikt werd

Vestathon 2022

Jiska Achter de schermen

Al meer dan een decennium lang organiseren we jaarlijks een hackathon bij Infi: de Infinithon. Omdat we heel leuk nieuw speelgoed hebben in ons Utrechtse kantoor, kozen we dit jaar voor een thema-editie: lekker samen knutselen aan ons Vestaboard tijdens de Vestathon 2022!

Teamgenoten die op een whiteboard schrijven

Vanuit alle vestigingen hadden Infiërs zich verzameld om hun Vesta-applicatie in elkaar te hacken vóór de dag voorbij was. De verschillende groepjes zochten elkaar om 15:00 ’s-middags op en begonnen te typen, zagen, Dremelen, en bedraden dat het een lieve lust was. Een heus testrooster stelde alle teams in staat om hun applicatie tussentijds te testen op het echte Vestaboard.

Henri die een stukje hardware bijstelt
Verscheidene mensen die naar 1 scherm kijken

Camera’s klikten, honden en kinderen renden door kantoor, bier en koffie vloeiden rijkelijk en intussen typten de teams koortsachtig door. Bamislierten en rijstkorrels nestelden zich in toetsenborden. Infiërs werkten met en tegen elkaar om dat ene doel te bereiken: om 22:00 uur ’s avonds een Vestaproject opleveren. Eentje die zowel gaaf, origineel en nuttig was, en bovendien… dat het af was: het belangrijkste jurycriterium van de dag!

Groep met mensen die naar een presentatie (buiten beeld) kijken

Er werden prachtige dingen geknutseld. Er was dit jaar ook weer een hardwareproject bij: het Vestadeck, een knoppenpaneel waarmee je met een druk op de fysieke knop iets op het Vestaboard kunt toveren. De winnaar van de hackathon werd uiteindelijk project Slackbot, waarmee je de status van het Vestaboard in een Slack-channel kunt weergeven óf op request een bericht op het bord kunt zetten. Wilco, één van de teamleden van het winnende team, vertelt waarom de Slackbot won:

Ons project is lekker toepasbaar en lift mee op het succes van de andere projecten. Hoe leuker en met het bord gespeeld wordt, hoe leuker iedereen het vindt om te zien wat er gebeurt op het bord – en dat kan met onze Slackbot!

Winnaars op een podium die hun prijs (ingepakt cadeau) omhoog houden

Op naar de 2023 editie!?

Andere berichten over hackathons...

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.