Vestaboard met tekst "Vesta goes brrrr"

Vestaboard Hackathon: de Pitches!

Jeroen Werken bij

Ongeveer eens per jaar doen we een “Infinithon”: lekker hacken aan bizarre en bijzondere pet projects. In teams. Die teams stellen we samen via “pitches”. Hier lees je wat de pitches zijn voor de 2022 (Vestaboard) editie!

De nostalgie is enorm als we zien dat er een “Vestaboard” (let op: flashy auto-play video achter de link) kickstarter is. Na lang wachten was het eind 2021 zo ver: ons Vestaboard was binnen! Dus is het tijd voor een hackathon, voor een keertje met een constraint: elk project moet op de één of andere manier integreren met ons klapperbord.

We stellen altijd teams samen voor de Infinithon door team captains te vragen een “pitch” te doen. Vervolgens verdelen we ons semi-organisch in losse teams. We zijn zo enthousiast dat we ook graag vast de plannen met jullie delen.

De pitches

Dit zijn de plannen voor deze hackathon:

Investahoot (Dennis): Elke keer als het Vestaboard begint te ratelen probeer ik te gokken wat voor bericht er op komt, zou het niet leuk zijn om hier een spelletje omheen te maken? Denk aan een kahoot-achtige setup waarbij mensen op hun telefoon een aantal opties krijgen, en de persoon die als eerste het goede antwoord geeft wint en krijgt een punt!

KudoKlapper (Laurens): Geef een kudo aan je collega en het bord gaat voor je klappen.

Vestadeck (Huinink): Een ‘deck’ (knoppenpaneel) maken waarmee je iets op het vestaboard kunt krijgen: bv message-of-the-day, omzet van een kantoor, upcoming Infi event, etc, etc. Te bouwen in software en/of hardware.

BirthdayGuessr (Heijmans): Elke dag een raadsel! Van welke collega zie je een favoriete film, boek, spel of sport, kleur, en naar priemgetallen gefactoriseerd aantal dagen geleden dat iemand geboren was (uiteraard).

Rad van Infi (Joralf): Het Vestabord kan rammelen en ratelen, geeft kleurtjes en letters weer, dus is bij uitstek geschikt voor een potje Rad van Fortuin Infi en dat is wat je, als je deze pitch steunt, gaat bouwen.

Forgot Me Not to Lock (Lucas): Altijd al willen weten wie er het meest gelolled wordt bij Infi? Het Vestabord gaat het je vertellen!

Slack bot (Steven): Een slackbot die de status van het bord kan weergeven in een channel of op request een bericht op het bord kan plaatsen.

De volgende stap is dus ‘inschrijven’ op deze pitches. De teams die daaruit volgen gaan gezamenlijk in een middag en een avond hun plannen uitwerken. Dat kan alleen maar een succes worden, toch?!

Dat belooft wat!

Wij hebben hoge verwachtingen van deze plannen natuurlijk. Speciaal criterium dit jaar om het winnende team te worden is “Is het af!?“.

Benieuwd wat er komt van al deze plannen? Stay tuned! Uiteraard komt er nog een verslag van de uitkomsten.

Eerdere edities

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.