Tenten van de Vakantiebus in de Kennermerduinen

Winnaar InfiJectie 2022: De Vakantiebus

Christa In het nieuws

Elk jaar rond half december komen de Infi’ers van alle vestigingen bij elkaar voor de eindejaarsmeeting. De eindejaarsmeeting is een begrip binnen Infi, en ik durf te stellen dat het voor de meesten de favoriete bijeenkomst van het jaar is. Op die dag kijken we terug op het afgelopen jaar en doen we een vooruitblik op het jaar dat volgt, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Een belangrijk onderdeel van deze dag is de zogenaamde Infijectie.

Infijectie

Elk jaar schenkt Infi een deel van de omzet aan een goed doel. Naar welk goede doel het geld gaat? Dat kiezen we samen. Iedereen die het leuk vindt mag doormiddel van een korte pitch een doel aandragen. Dit jaar waren er 9 doelen in de race. Na de presentaties mogen alle aanwezigen stemmen op een doel naar keuze. Er volgt een spannende ontknoping waarin de stemmen één voor één geturfd worden. Zelf had ik klamme handjes tijdens de telling, want ‘mijn’ goede doel bleek erg populair onder de Infi’ers…

Whiteboard met aantal stemmen per goed doel

Winnaar: De Vakantiebus

De Vakantiebus organiseert al bijna 100 jaar elke zomer dagkampen voor kansarme kinderen van 5 t/m 12 jaar. Drie weken lang vertrekken er elke dag bussen vanuit Amsterdam Oost naar natuurgebied de Kennermerduinen. Hier staat een tentenkamp vanuit waar kinderen de hele dag kunnen spelen, ravotten en zwemmen. Veel van de kinderen die mee gaan komen anders zelden of nooit buiten Amsterdam.

Ik ben zelf al sinds 2005 betrokken bij de Vakantiebus. In eerste instantie ging ik mee als kind, om de jaren daarop mijn steentje bij te dragen als groepsleider. Nog steeds ben ik elk jaar te vinden bij het kamp, maar tegenwoordig vooral om te helpen bij het op- en afbouwen van de tenten.

Het kamp wordt gerund door vrijwilligers, maar om de kosten van onder andere de bus te kunnen betalen is het kamp afhankelijk van ouderbijdragen en giften. Voorheen waren er vanuit de gemeente subsidies beschikbaar voor dit soort kampen, helaas zijn deze de afgelopen jaren vanwege bezuinigingen weg gevallen.

“De Infijectie is ongeveer een jaar de huur van de bus, of 40 jaar ijsjes voor de kids. Een geweldige prestatie en een mooie booster voor het kamp. De grootste donatie ooit. Geweldig !!!!”. Met deze donatie kan de Vakantiebus vol goede moed beginnen met het organiseren van het zomerkamp van 2023.

Ben je nieuwsgierig naar de Vakantiebus, of wil jij ook je steentje bijdragen? Kijk dan op www.vakantiebus.nl voor meer informatie.

Logo van de Vakantiebus
Opslagcontainer van de Vakantiebus

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.