Oranje tekst "MusicAZ@Utrecht" met op de achtergrond een Hammond orgel

Winnaar InfiJectie 2023: MusicAZ@Utrecht

Jiska In het nieuws

Het muzikantencollectief MusicAZ@Utrecht won dit jaar de Infijectie en ontving een percentage van onze winst! Programmeur, beeldend kunstenaar en muzikant Dirk Koene overtuigde ons allemaal om voor dit ontroerende doel te stemmen.

Voor wie Infi in de gaten gehouden heeft, kan het geen groot geheim zijn dat we niet het meest soepele jaar achter de rug hebben. Maar die zitten er ook tussen. Toen we in december uitkeken naar een mooi begin van 2024, sloten we 2023 af met een gezellige eindejaarsmeeting. Ook in dit wat lastigere jaar was er toch een moment waarop we als vanouds cadeautjes kregen… én mochten uitdelen. Want zoals elk jaar gaven we ook in 2023 een donatie aan een goed doel: de Infijectie!

Dit jaar zochten we naar een doel waar we met wat beperktere middelen toch nog een groot verschil zouden kunnen maken. Tien Infiërs pitchten hun goede doel met tranentrekkende speeches en steekhoudende argumenten, maar er kon er maar één de winnaar zijn. Het werd een doel dat zelf met beperkte middelen een groot verschil maakt: het collectief MusicAZ@Utrecht, dat met vrijwilligers muziek maakt in AZC’s in en om Utrecht ontvangt de Infijectie!

Circa 10 jaar geleden startte Jonás Bisquert het initiatief om twee keer in de week samen muziek te maken in het AZC. Het initiatief loopt nog steeds succesvol door onder de vleugels van Stichting Het Wilde Westen. Met MusicAZ maakt een collectief van muzikanten nu vier (!!) dagen per week muziek in verschillende Utrechtse AZC’s, variërend van kooravonden tot concerten tot jamsessies. Er wordt niet altijd veel gesproken, maar des te meer gezongen, gespeeld, gedanst, gehuild en gelachen: een prachtige uitlaatklep voor de asielzoekers én de muzikanten. En: een bijzondere manier van met elkaar in verbinding zijn, die taal- en landsgrenzen overstijgt.

Met het geld van de Infijectie wil MusicAZ nieuwe geluidsapparatuur aanschaffen. Nieuwsgierig naar de muziek? Neem dan vooral een kijkje op youtube.com/@musicazcutrecht!

Eerdere Infijecties...

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.