Climate Neutral Group

Webapplicatie

Elektrisch rijden, slimme thermostaten en regelmatig vegetarisch eten. We doen ons best om te verduurzamen, maar dat kan niet met alles. Climate Neutral Group (CNG) helpt bedrijven om hun steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Infi denkt met je mee en heeft altijd snel antwoord op technische vragen. Dat stukje vertrouwen maakt het echt een partnership!

Marjan Verbeek - Strategic Partnership Manager CNG

CNG helpt mee met de reductie van de CO2-uitstoot en berekent deze uitstoot van onder andere producten, diensten en reizen. Waar niet verder gereduceerd kan worden, helpt Climate Neutral Group klanten vervolgens met het compenseren van de uitstoot.

Om dit te doen gebruiken ze meerdere calculators. Hun calculator voor de CO2-uitstoot van vliegreizen was na 15 jaar niet meer van deze tijd, dus vroegen ze ons die calculator flink aan te pakken.

Op onderzoek uit

De CNG calculator was al lang geleden gebouwd, en de oorspronkelijke bouwer was daardoor niet meer beschikbaar. Daardoor was er veel kennis over de werking van de calculator verloren gegaan en moesten we om te beginnen op technisch onderzoek uit. Aan ons de taak om de geschreven code te begrijpen, een plan te maken en die vervolgens uit te voeren. Challenge accepted!

Tijdens het ontleden van de calculator zagen we dat de code was geschreven in een moeilijk te upgraden versie van .NET. Daarnaast waren de berekeningen onnodig ingewikkeld: de formules werden opgeslagen als tekst en vervolgens in een trage calculator gegooid. Je zou eigenlijk willen dat de calculator alle variabelen zelf ophaalt en direct de berekening doet. Dat scheelt niet alleen tijd maar is ook minder foutgevoelig.

Bij het verbeteren hadden we twee opties: de bestaande code omschrijven of helemaal opnieuw beginnen. Naar aanleiding van onze bevindingen, kozen we voor dat laatste: een volledig nieuwe calculator met nieuwe, betere en snellere functionaliteiten.

Dichter op de waarheid

De nieuwe calculator, genaamd de Flight Carbon Calculator, kijkt niet alleen naar de afstand maar gaat zelfs een stap verder en kan op type vliegtuigniveau de berekening van de CO2-uitstoot maken. Dit geeft een veel betere en meer accurate berekeningswijze waardoor er een bewustere keuze gemaakt kan worden ten tijde van boeking.

Ook kun je veel preciezer je uitstoot compenseren middels een investering in een klimaatproject via de website van CNG. Bijvoorbeeld aan een biogasproject in Oeganda, of windenergie in India.

We zoeken bij Infi altijd naar een partnership met onze klanten, met CNG hebben we die zeker gevonden! Zo vindt ook Marjan Verbeek van CNG: “Infi denkt met je mee en heeft altijd snel antwoord op technische vragen. Dat stukje vertrouwen maakt het echt een partnership”.

De nieuwe calculator werkt beter, sneller en zit dichter op de waarheid. Daarmee hebben we CNG en haar klanten écht geholpen. Voor ons maakte die bijdrage, en het uitvogelen van de ingewikkelde calculator, de nieuwe functionaliteiten en de maatschappelijke waarde dit project zo leuk om aan te werken!

Heb jij ook zo’n waardevolle uitdaging voor ons? Neem contact op!

Make it real. Infi.

Andere klanten waar we voor werken

 • Elke.

  Webapplicatie

  Infi helpt Elke. met het bouwen van een platform voor apotheken. Zodat consumenten eenvoudig hulpmiddelen kunnen bestellen én laten bezorgen aan huis of afhalen via de apotheek. De controle over de hulpmiddelen is weer terug waar hij hoort… bij de consument!

 • SnappCar

  Mobiele app

  Met de SnappCar iOS-app vind je simpel en snel huurauto’s in jouw buurt. Stuur via de app een huurverzoek en betaal direct na acceptatie. Samen met SnappCar maakt Infi dit allemaal waar!

 • Vrouw in het openbaar vervoer bekijkt de Gappie app op haar telefoon

  GVB App

  Mobiele app

  GVB is dé openbare vervoerder van Amsterdam. Elke dag maken ruim 700.000 reizigers gebruik van het OV. Veel van deze mensen maken gebruik van Gappie, de GVB-app gebouwd door Infi. Overigens is Gappie niet alleen voor Amsterdam: de app is door heel Nederland voor het OV te gebruiken!

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.