AI en LLM’s

Artificial Intelligence (AI), en met name Large-Language Models (LLM’s), hebben sinds 2023 een stormachtige opkomst gemaakt. Met name de “GPT’s” voor chat en code-generation, en de “Diffusion” modellen voor genereren van beelden en video zijn niet meer weg te denken uit software en ontwikkeling daarvan. Bij Infi omarmen we deze technologie zoals elke andere: als een nieuwe tool die we zo goed (maar ook zo verantwoordelijk) mogelijk inzetten!

We omarmen bij Infi de nieuwe AI technologie die continu beschikbaar komt. Dat doen we als onderdeel van ons dagelijkse werk, en als onderdeel van de software die we bouwen voor klanten.

Voor klanten: AI in projecten

We zorgen dat we goed op de hoogte blijven van wat er allemaal mogelijk is. We adviseren je wat wel én wat (nog) niet past in je project en organisatie. Vervolgens helpen we met implementeren. De vormen die wij als belangrijk zien:

 • Private LLM’s en (chat) GPT’s. Je wilt op een veilige manier je domeinspecifieke kennis in een Large Language Model hebben, en via een Chat interface daar mee interacteren. Bijvoorbeeld intern voor je eigen medewerkers, of in een business-to-business context, of misschien zelfs naar je eindgebruikers toe. Infi kan integraties opzetten met de grote aanbieders van dergelijke “Private LLM’s”.
 • AI van derde partijen integreren. Vrijwel alle aanbieders van SAAS platformen bieden nu Chat- en LLM-features aan. Denk bijvoorbeeld aan Algolia en Elasticsearch voor zoekfunctionaliteit voor je gebruikers. We zorgen dat deze AI features voor jouw situatie “ge-finetuned” zijn. Of denk aan een headless CMS zoals Contentful of Prepr: we helpen je gebruik maken van de AI-gebaseerde features om teksten te genereren.
 • Kennis delen met jouw eigen ontwikkelaars. Regelmatig werken Infi-ontwikkelaars samen in één team met de ontwikkelaars van een klant. We omarmen zelf GitHub Copilot en andere AI-tools in ons dagelijks werk, en we dragen dit enthousiasme en deze vaardigheden graag over.
 • API integraties met LLM’s zoals ChatGPT. Bijvoorbeeld het genereren van initiële vertalingen voor een backoffice kan prima met een GPT! Of wellicht moet jouw software AI features aan eindgebruikers gaan bieden, maar dan wel op een unieke en eigen wijze. Je gaat geen eigen AI-startup daarvoor opzetten en zelf peperdure models trainen, maar je leunt op de schouders van bijvoorbeeld OpenAI, Google Gemini, Claude, of een andere bekende partij. Wij kunnen deze integratie helpen bouwen.
 • Plus elk volgend nieuwe ding… De wereld van AI verandert razendsnel. En wij veranderen -samen met klanten- mee!

We vinden bij het toepassen van AI het bovendien ook belangrijk dat dit op een ethische en verantwoorde manier gebeurt. Zo zullen we meedenken over de gevaren van bijvoorbeeld “bias” in het gedrag van moderne AI, over de de technische risico’s en veiligheidsaspecten, en alles wat nog meer met de nieuwste AI-ontwikkelingen mee komt.

Voor ontwikkelaars: AI als hulpmiddel

We omarmen de nieuwe tools bij het bouwen van software voor onze klanten:

 • Copilot (en vergelijkbaar) bij lezen en schrijven van code. Iedere Infi-collega die dat graag wil (en dat aantal groeit rap!) kan een AI-tool naar keuze gebruiken; Infi regelt een subscription. Velen leunen op GitHub Copilot, maar er zijn goede alternatieven via bijvoorbeeld Jetbrains.
 • ChatGPT en andere LLM’s gebruiken. Net als vermoedelijk bij de meeste kenniswerkers, is een stukje van ons werk veranderd van “slim googlen” naar “prompt-engineering”. Van het uitzoeken van een gekke foutmelding, tot het transformeren van wat JSON data: we geloven in “best tool for the job” en dat is momenteel steeds vaker een GPT.
 • Plus elk volgend nieuwe ding… Van “automatische code reviews” tot het genereren van testdata, en van AI-gebaseerde kostenvoorspellingen tot het genereren van een opzet voor release notes… waar het nuttig en verantwoord is, zullen we dit in onze dagelijkse workflow omarmen.

Omdat het hulpmiddelen zijn, bedoeld om ons productiever te maken, is het heel persoonlijk in welke mate Infiërs deze tools gebruiken. We geloven in autonomie en maatwerk, dus iedere collega kan zelf kiezen wat het beste voor hen werkt.

Tot slot

We vinden het belangrijk om het nog eens te herhalen: bij Infi omarmen we de nieuwe AI tools met liefde, maar ook met een stukje voorzichtigheid en een kritische blik. We doen dat voor onszelf, én voor onze klanten en projecten.

Interesse wat we voor jou kunnen betekenen in deze hoek? Neem vooral eens contact met ons op.

Spreker met handen open richting een vermoedelijk publiek, geprojecteerd beeld op de achtergrond

Meer weten over wat we voor je kunnen doen met AI, LLM’s en andere moderne technologie? Neem vooral contact op!

Klanten waar we mee samenwerken...

 • Lachend vrouw met oranje shirt en koptelefoon op die naar de lucht kijkt met de ogen grotendeels dichtgeknepen

  Scildon

  Webapplicatie

  Scildon helpt je voor te bereiden op je financiële toekomst. Wij hielpen Scildon op onze beurt dan weer om de website en bijbehorende tools voor klanten te vernieuwen.

 • Sfeerfoto van OV locatie met logos van tram, bus, metro, en veerpont

  GVB Website

  Webapplicatie

  GVB heeft een brede website met reisinformatie, reisplanner, nieuws, informatie voor toeristen, en meer. Maar wat doe je als je op een oud CMS zit waar geen updates meer voor uitkomen? Juist! Samen agile toewerken naar een grote release.

 • Summit

  Webapplicatie

  Ben je de afgelopen jaren op een evenement, open dag of beurs geweest? Grote kans dat je ticket is gescand door software van Summit. In de evenementenbranche is veel aan het veranderen. Daarom vroegen ze ons om hulp.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.