Lachend vrouw met oranje shirt en koptelefoon op die naar de lucht kijkt met de ogen grotendeels dichtgeknepen

Scildon

Webapplicatie

Scildon helpt je voor te bereiden op je financiële toekomst. Wij hielpen Scildon op onze beurt dan weer om de website en bijbehorende tools voor klanten te vernieuwen.

De bestaande WordPress website van Scildon heeft het doel altijd zeer goed gediend. Maar het was tijd voor een vernieuwingsslag van de website, waarbij het nieuwe platform ook een goede en moderne integratie van third party tools en grotere meetbaarheid moet bieden. Zonder de flexibiliteit van een CMS te verliezen. Infi heeft samen met Scildon en UI/UX partner Bikkelhart de techniek hiervoor uitgewerkt.

Het huwelijk tussen “maatwerksoftware” en CMS’en

We geloven bij Infi in “buy over build” waar dat logisch is. Bovendien moeten de contentbeheerders van Scildon wel zelf de controle houden. Maar bij de modernisering van de website werden teveel maatwerkfeatures gevraagd om eenvoudig met een platform als WordPress door te pakken. Dit is waar een Headless CMS om de hoek komt kijken.

In dit geval hebben we samen met Scildon gekozen voor Prepr. Het “Headless” deel betekent dat Prepr wél alles biedt voor het beheren van content, maar niet hoe het eruitziet: daar houd je zelf controle over. Dat gaf Infi de kans om de maatwerk-ontwerpen van Bikkelhart met hulp van NextJS en TailwindCSS nauwgezet uit te werken. Een goed voorbeeld: de AI-gegenereerde cinemagraphs die Bikkelhart voor Scildon ontwikkelde zijn via het headless CMS geïntegreerd in de maatwerkwebsite.

Het resultaat: een website met unieke en eigen uiterlijk, én totale controle voor contentbeheerders van Scildon.

Agile werken en live gaan in stappen

Maar “Hoe kom je nu van een grote bestaande site naar een vernieuwde opzet?” vraag je je misschien af?

Het gaat in web development vaak over “Agile” werken (bijvoorbeeld met Scrum of Kanban), wat soms alsnog kan eindigen in een “big bang” release. En soms is er ook niets mis met “Agile toewerken naar een grote release“, als omstandigheden daar om vragen. Maar samen met Scildon is het gelukt om écht naar een MVP toe te werken.

Na een opstartfase van een kwartaal zijn we nu stap voor stap stukken live aan het zetten. Veel hulde hiervoor gaat naar Scildon zelf, waar men écht in stappen live wilde- en durfde te gaan: om te leren wat de eindgebruikers ervan vinden. Met Infi hebben we dat natuurlijk met veel liefde gerealiseerd!

De oude WordPress website blijft nog een tijdje live voor stukken die nog niet “over” zijn. Ondertussen hebben wij op Azure de nieuwe NextJS-gebaseerde website live gezet. Op basis van een subdomein (nieuw.scildon.nl) brengen we nieuwe pagina’s stap voor stap live.

Het vervolg…

In mei 2024 zijn de eerste pagina’s op de nieuwe site live gegaan. Het plan is om door te pakken en meer features aan de nieuwe site toe te voegen zodat meer pagina’s van de oude omgeving “over” kunnen. Totdat op een gegeven moment alle oude content omgezet is. En daarna? Dan heeft Scildon een gemoderniseerd platform waar eenvoudig op kan worden uitgebreid!

Gebruikte technologie in dit project is onder meer: React met NextJS, TailwindCSS, Azure, Docker, Typeform, en Prepr als headless CMS.

Make it real. Infi.

Nieuwsberichten van Infi...

Andere klantcases...

 • Sfeerfoto van OV locatie met logos van tram, bus, metro, en veerpont

  GVB Website

  Webapplicatie

  GVB heeft een brede website met reisinformatie, reisplanner, nieuws, informatie voor toeristen, en meer. Maar wat doe je als je op een oud CMS zit waar geen updates meer voor uitkomen? Juist! Samen agile toewerken naar een grote release.

 • Luchtfoto van het kantoor van BAS World met hun voorraad vrachtwagens

  BAS World

  Webapplicatie

  BAS World veranderde, waardoor IT niet langer ondersteunend maar juist de kern is. Maar hun ontwikkelaanpak en projectmanagement waren al 10 jaar niet meer veranderd. Met deze uitdagingen kwamen ze bij Infi terecht.

 • iChoosr

  Webapplicatie

  iChoosr regelt groepsaankopen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of energie. Goed idee, hè? Infi ontwikkelde de maatwerk software-oplossingen om dit mogelijk te maken. Oók een goed idee.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.