Sfeerfoto van OV locatie met logos van tram, bus, metro, en veerpont

GVB Website

Webapplicatie

GVB heeft een brede website met reisinformatie, reisplanner, nieuws, informatie voor toeristen, en meer. Maar wat doe je als je op een oud CMS zit waar geen updates meer voor uitkomen? Juist! Samen agile toewerken naar een grote release.

GVB stond voor een uitdaging: de oude website was gebouwd op een verouderd CMS dat geen updates meer zou krijgen. Maar hoe ga je dan een nieuwe versie bouwen, zonder de voordelen van agile werken kwijt te raken? Het antwoord: samen, en in stapjes.

Technologie kiezen

Infi heeft voor GVB ook samen met Technolution en andere partners het “Product-Verkoop-Systeem” mogen bouwen. We konden dus leunen op kennis en keuzes van dat project, en bovendien willen we voor GVB de technologiekeuzes zoveel mogelijk op elkaar afstemmen. Het lag dus voor de hand om “NextJS” (een React-gebaseerd framework) te kiezen. En dat bevalt zowel techneuten als stakeholders erg goed!

Agile toewerken naar een grote release

Er zijn zeer valide redenen om een nieuwe versie van een web applicatie in één grote eerste release live te willen zetten. Maar dat zet agile werken natuurlijk wel wat onder druk!

Gelukkig zijn er met een sterke product owner en goede samenwerking prima manieren te vinden om tóch in iteraties naar elke keer werkende software toe te werken. Over de maanden heen verifieerden we met stakeholders en gebruikers steeds dat de nieuwe versie van de website een stapje dichterbij livegang was. En sinds november 2023 staat de nieuwe gvb.nl website dan ook live!

Samenwerking met het “Gappie” team

Infi bouwt verder ook aan “Gappie“, de Android en iOS app voor GVB. De wens bij het Website project was om ook de basis te leggen voor “Shared Services”. Een API laag die de Website en Gappie konden delen, zodat gedeelde logica centraal en maar één keer gebouwd hoeft te worden. De Website draait inmiddels al volledig op deze service laag. In december 2023 volgt er een “V2” release van Gappie in de Google en Apple stores, waarmee ook Gappie de overstap gaat maken naar gebruik van deze Shared Services.

Doorontwikkelen

Na de eerste grote release wordt er in stabiel tempo doorgebouwd. Er zijn nog wat onderdelen van de website die op oude pagina’s uitkomen, die brengen we ook langzaam naar de nieuwe applicatie. Verder zijn er natuurlijk nog zat wensen voor verbeteringen en nieuwe features. Die kunnen we nu gelukkig 100% agile samen met GVB verder doorontwikkelen!

Gebruikte technologie in dit project is onder meer: React met NextJS, .NET, Azure, Algolia, en Contentful als headless CMS.

Make it real. Infi.

Gerelateerde blogposts...

Andere projecten van Infi...

 • Vrouw in het openbaar vervoer bekijkt de Gappie app op haar telefoon

  GVB App

  Mobiele app

  GVB is dé openbare vervoerder van Amsterdam. Elke dag maken ruim 700.000 reizigers gebruik van het OV. Veel van deze mensen maken gebruik van Gappie, de GVB-app gebouwd door Infi. Overigens is Gappie niet alleen voor Amsterdam: de app is door heel Nederland voor het OV te gebruiken!

 • Technolution & GVB

  Webapplicatie

  Technolution is een technologiebedrijf gevestigd in Gouda, dat gespecialiseerd is in het leveren van innovatieve oplossingen en diensten op het gebied van softwareontwikkeling, elektronica en systeemintegratie voor verschillende industrieën. Samen met Technolution bouwden we de OVpay webshop voor GVB. Zij de backend, wij de frontend.

 • NPO

  Webapplicatie

  NPO-ID is het authenticatie- en autorisatie systeem voor de NPO. Het integreert met vele omroepen die zijn aangesloten bij de NPO om alles rondom het maken en gebruiken van een account zo makkelijk mogelijk te maken.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.