Advent of Code 2022: Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Danny Techniek

Het is weer december, en bij Infi zijn er dan een aantal zekerheden: de eindejaarsmeeting met high’s en low’s, een rustiger kantoor maar ook Advent Of Code! Een programmeerwedstrijd ingekleed als een adventskalender gemaakt door Eric Wastle met elke dag een nieuwe puzzel als onderdeel van een groter verhaal. Vorig jaar waren er veel druk bezig om in een, met kerstlampjes versierde, onderzeeër alle 50 sterren te verzamelen. Dit jaar is Infi wederom sponsor van Advent of Code en doen er ook een groot aantal collega’s mee, zelfs bij klanten van ons is AOC geplugd en zijn er private leaderboards gestart voor een gezonde dosis competitie. En zoals elk jaar hebben we ook dit jaar weer onze eigen puzzel gemaakt, voor het zesde jaar op rij alweer.

Elk jaar in december gaan veel Infi collega’s voor hun daily stand up, later op de dag en sommige zelfs om zes uur ‘s ochtends even puzzelen. Ieder met zijn eigen doel, beter worden in die ene taal, meer ervaring opdoen met algoritmes en voor een enkeling zelfs strijden voor een plek op een van de vele leaderboards.

Iedereen heeft zijn eigen doel en doet het in zijn eigen tempo wat past. Aan de lunchtafel hoor je dan al vaak voorzichtig geroezemoes over de puzzel van de dag. Terwijl een andere met vingers in de oren heel hard “LALA-LALA-LA” roept om maar geen spoilers te hoeven horen. Advent of Code leeft echt bij Infi en het is iets wat ons verbindt los van welke klant je voor werkt.

Voor sommige zal het geen nieuws zijn dat we bij Infi ook onze eigen Nederlandstalige puzzel maken en prijzen verloten onder de grappigste en origineelste inzendingen. Ook in 2022 hebben we weer ons best gedaan. Dit jaar zijn Barend, Daniel en Wilco en Danny druk bezig geweest in de twee maanden voordat AoC begint, om op 1 december weer een leuke puzzel te hebben staan. Dit jaar heeft de kerstman problemen met zijn Kerstman Positioning System (KPS). Kan jij hem helpen om alle pakjes te bezorgen? Je vindt onze puzzel hier.

Als je niet voor de winst gaat, maar wel nieuwsgierig bent geworden, kun je natuurlijk ook gewoon een dagje meedoen, of de puzzels in je eigen tempo maken. Niet iedereen houdt immers van vroeg opstaan… En voor wie het veel leuker vindt om samen een probleem op te lossen dan alleen, hebben we ook iets bedacht: op woensdag 7 december organiseren we namelijk een pair/mob/get together sessie waar iedereen die dat wil, gezellig kan komen AoC-en. Inschrijven kan hier.

Happy coding 😊

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.