Visualisatie van de wolken uit de Advent of Code puzzel

Advent of Code 2024 Tribute: de winnaars!

David In het nieuws

We zijn al meer dan een paar jaar sponsor van Advent of Code en in 2024 ook weer. Ook hebben we zelf weer een puzzel gemaakt die door jullie is gemaakt. Hier kiezen we de winnaars van 2024!

Als eerst: bedankt voor jullie inzendingen! Dit jaar hadden we er 39 en het is leuk om terugkerende namen te zien. We hebben ieders code bekeken en ook jullie feedback gelezen. Zoals jullie hadden gemerkt waren de xyz-coördinaten in de uitleg met kleine letters geschreven, maar in de input met hoofdletters geschreven 😓 We hebben dit gecorrigeerd en op basis van jullie feedback nog wat andere punten verbeterd.

Dit jaar hebben we drie winnaars gekozen en hebben we nog twee “honorable mentions”.

Honorable mentions

De eerste honorable mention is voor onze CTO Jeroen Heijmans. Hij heeft namelijk ook een visualizer geschreven voor de wolken waarmee de afbeelding hierboven is gemaakt. Dankjewel, Jeroen!

De tweede honorable mention is voor de piraat Guybrush Threepwood. Zijn code was geschreven in C# met een Monkey Island thema. Zo waren er PirateCommands, CompassPointers en BootyValues. Dankjewel voor je inzending, Guybrush! Jouw inzending was zeker de meest bizarre 🏴‍☠️ We hebben nog geprobeerd contact te zoeken maar onze brief in een fles is waarschijnlijk nog niet aangekomen.

De drie prijswinnaars!

De eerste prijs gaat naar Jan Verbeek die in Rust een JIT compiler (!) met behulp van Cranelift heeft gemaakt. Zijn code kun je hier vinden. En er is zelfs nog aan veiligheid gedacht. Het geheugen waarin de stack zich bevindt, is omringd door geheugen waar niet naar geschreven of van gelezen mag worden (pages zonder read of write permission). Hiervoor is OS-specifieke code geschreven zodat het op verschillende platforms kan draaien. We waren erg onder de indruk van deze inzending en daarom hebben we Jan de eerste prijs gegeven. Gefeliciteerd! 🏆

De andere twee prijswinnaars (in alfabetische volgorde) zijn Bram Inniger en Cas Visser!

Cas hebben we als winnaar gekozen omdat zijn inzending met 47 regels Python code de kortste inzending was dit jaar. Ondanks dat zijn inzending het minst aantal regels had, was het niet minder begrijpelijk en waren er geen gekke hacks gebruikt.

Als laatst hebben we voor Bram gekozen omdat hij voor deel twee gebruik heeft gemaakt van een Union-Find data structuur. De meeste inzendingen hebben voor deel twee een vorm van iteratieve flood fill gebruikt. Er waren een paar andere inzendingen die ook Union-Find hebben gebruikt, maar uiteindelijk hebben we voor Bram gekozen omdat we zijn implementatie het best vonden.

Op weg om de prijspakketjes op te sturen.

We hebben de winnaars prijzenpakketjes verzonden. Hopelijk zijn jullie er blij mee.

Tot slot

Nogmaals bedankt voor jullie inzendingen. Wij vinden het altijd erg leuk om te zien hoe veel mensen de tijd nemen om onze puzzel te maken. Wij hopen ook volgend jaar weer een sponsor te zijn van Advent of Code en zelf een puzzel te maken voor jullie. Hopelijk zijn jullie er ook weer bij. Tot volgend jaar!

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of geef een belletje.