Klapperbord met "lamp met geest" pixel-afbeelding, tegen een oranje muur in een kleurrijk kantoor

AI en LLM’s

Jeroen Projecten

Wat we bij Infi doen met de nieuwste Artificial Intelligence (AI) en Large Language Models (LLM’s) technologieën? Simpel! We omarmen ze “gewoon” zoals elke andere bruikbare nieuwe techniek.

We hebben bij het overzicht diensten die Infi onder meer aanbiedt ook even op een rijtje gezet wat we met AI en LLM’s doen  (zowel voor klanten als in ons dagelijks werk). In deze blogpost vatten we nog eens kort samen hoe wij denken dat een en ander wel…. en niet verandert met de recente AI-ontwikkelingen.

Wat er wél verandert…

Niet te ontkennen: de stormachtige opkomst van AI en LLM’s verandert ons dagelijks werk, en de software die we bouwen. Er verandert veel, en het verandert snel: er lijkt geen dag voorbij te gaan zonder nieuwe AI-gerelateerde aankondiging.

In projecten voor onze klanten komt AI op tig verschillende manieren van pas. We kunnen privé LLM’s en (chat) GPT’s opzetten. We integreren bijvoorbeeld OpenAI, Google, Claude, en andere partijen in de software die we bouwen voor klanten. En we delen onze kennis van tools (zoals Copilot) in dagelijks programmeerwerk met ontwikkelaars van onze klanten.

Want, in ons dagelijks werk als ontwikkelaars wordt AI ook op allerhande manieren ingezet. Iedereen bij Infi die dat wilt, kan gebruik maken van Copilot of een andere tool naar keuze. Dat is (nog?) geen noodzaak, maar wel al breed bij ons op de werkvloer terug te vinden. Aanvullend gebruiken we ook steeds ChatGPT (of equivalent) ter ondersteuning van programmeerwerk.

Wat er níet verandert…

Ook niet te ontkennen: de dingen die niet veranderen, en de kanttekeningen die te maken zijn rondom AI.

Ten eerste zijn ook wij soms even moe van de “hype” die heerst rondom AI. Zeker, het is een interessante tool, en eentje die grote impact heeft. Dus we omarmen het, maar blijven ook nuchter. En de keuze voor waar we wel- en waar we niet AI inzetten in ons dagelijks werk of voor klanten blijft een maatwerk-afweging.

Wat er bovendien dus niet verandert: we blijven een kritische blik houden. Het is belangrijk om scherp te zijn op de onvermijdelijke “bias” van AI. En om te blijven opletten hoe het staat met veiligheid, ethische aspecten, en technische risco’s.

Samengevat

Kortom: laten we samen de nieuwe tools omarmen, terwijl we ook kritisch blijven.

Als je meer wilt lezen hebben we dus ook nog uitgebreider beschreven wat we zoal doen met AI. En als je het er graag eens in-persoon over wilt hebben, neem dan vooral eens contact met ons op!

Meer over omarmen van nieuwe technologie....

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.