Publiek van enkele tientallen mensen dat naar een podium met beamer-projectie kijkt

Azure Lowlands 2022

Barend Techniek

Op 30 juni waren we op bezoek bij Azure Lowlands. De festival-insteek was leuk uitgevoerd: er was live muziek en met name in de open ruimtes en op de main stage waren flitsende disco-lights. Helemaal niet verkeerd!

Een bijzondere opening: eerst 20 minuten sponsorfilmpjes (saaaaaaaaaaai!!!!1one) met daarna dan toch nog echte mensen op het podium. We werden verrast door een breakdance-act, dat was wel lekker wakker worden!

breakdance act

KEYNOTE

Dan de keynote: sjonge daar gingen we plotseling kneiterhard het diepe in. Waar ik vooraf heel naïef dacht een presentatie te krijgen over wat Microsoft Azure de laatste tijd voor nieuwe snufjes had gekregen, ging de hele keynote in sneltreinvaart over hackers en op welke manieren zij jouw (on premise!) installaties kunnen aanvallen. En dat het aantal daadwerkelijke, met name ransomware, aanvallen de laatste jaren ook dramatisch gestegen is. De onderliggende gedachte was natuurlijk: on premise moet je anno 2022 niet meer willen, het is gevaarlijk. Je kunt veel beter je spullen bij ‘ons’ in de Azure Cloud stallen, dan heb je veel minder kans op gelazer met hackers! Indrukwekkende presentatie vol met echte hax0r trukerij.

Spreker op een podium met een slide op het scherm getiteld "Hackers at the Gates"

De sfeer was de hele dag echt super, de festival opzet sloeg goed aan bij de meute. Er waren natuurlijk nog tal van praatjes, die ik hier echter niet ga proberen na te vertellen. Bij Infi werken we overigens veel met Azure: het is ons voorkeursplatform om onze maatwerk applicaties op te hosten. Een cloud platform zoals Azure past perfect bij de zelfstandige manier waarop onze development teams werken.

Wat je ook nog gemist hebt als je er niet bij was, was onze heuse INFI STAND!! **applaus**

Twee mensen voor een conferentie-stand die naar een beeldscherm met super mario op de NES kijken, op de achtergrond Infi's logo en naam te zien

Maar niet getreurd: als je meer wilt weten over wat Infi is of doet dan ben je altijd welkom om de rest van onze website te verkennen. Je mag ons ook altijd even bellen of mailen!

TOT SLOT

Nog één foto die niet mag ontbreken in dit verslagje: de live band die ons in de pauzes verblijdde. Leuke dag gehad!

Band met gitaren, drums, en microfoons op een podium. Enkele tientallen mensen zitten toe te kijken en te luisteren.

Meer lezen over Infi & conferenties....

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.