Werkplek met twee monitors, een laptop op een standaard, en vooraan prominent een toetsenbord en muis. Plus een post-it waar "Easter Egg!" op geschreven staat in het hoekje.

Hardware! (Part 2: Randapparatuur)

Jeroen Werken bij

Bij Infi kies je zelf de hardware waar je mee werkt. Na deel 1 over Laptops is het nu tijd voor monitoren en overige randapparatuur. Benieuwd naar wat onze collega’s anno 2023 zoal gebruiken? Lees verder!

De vuistregel bij Infi is “Onbeperkt hardware-budget“. Dat betekent niet dat we met geld smijten, maar wel dat we goed op elkaar letten en zorgen dat onze belangrijkste tools top zijn.

Wat dat in de praktijk betekent, anno 2023? Dat lees je in deze serie blogposts.

Part 2: Randapparatuur

Laten we even beginnen met wat hier allemaal onder valt. Wat we in deze post langs lopen zijn:

  • Monitoren
  • Muizen en toetsenborden
  • Dockingstations

In deel 1 behandelden we het “centerpiece”, namelijk laptops. In deel 3 van deze serie bespreken we “The Rest”, dus als je in deze lijst iets mist: stay tuned!

Infi is maatwerk

We bouwen maatwerksoftware voor onze klanten, maar intern doen we ook veel aan maatwerk. Zo ook met kiezen van je randapparatuur. Waar de ene developer sterke behoefte heeft aan een ultrawide curved scherm, vindt de ander het wellicht zinniger om te investeren in een perfecte muis. Daarom zijn vrijwel geen twee bureau’s bij Infi hetzelfde. Even een zijstapje met een anecdote daarover…

Je wilt doorgaans graag in de buurt van je projectgenoten zitten. Maar we wisselen ook nog wel eens tussen projecten. Zeker in onze grotere vestiging vereist dat even een interne verhuizing van bureau’s. Doorgaans ontkoppelen we dan alle kabels, en verhuizen we de complete bureau’s van eiland. Schitterend gezicht: twee mensen die met een compleet uitgerust bureau door het kantoor heen stiefelen!

Maar goed, back on topic. Wat tref je dan zoal aan op bureau’s? Nou: van alles! Maar hier volgt een greep uit veelvoorkomende hardware.

Muizen en toetsenborden

Kleine disclaimer vooraf: een enkeling gaat echt voor een apparaat dat enkel voor de lol “over the top” is. En besluit dan zelf om uit eigen zak de werkplek op te leuken met iets als extra kleurrijke key caps voor een mechanical keyboard. En die zie je natuurlijk dan ook terug, als we deze sectie samenvatten met een visueel overzicht:

Thumbnails van 11 muis en toetsenbord combinaties, grotendeels wit en zwart gekleurd. Linksboven nog een heel ouderwets toetsenbord.

Kortom: zoveel mensen, zoveel keuzes! Also, niet afgebeeld, wel te spotten bij Infi: ergonomische gesplitste keyboards, dvorak layouts, mensen die het keyboard van de laptop gebruiken, en nog veel meer opties!

Monitoren

Hoewel er uitzonderingen te vinden zijn (je mag immers zelf kiezen!), kun je de huidige groep in ruwweg drieën opsplitsen.

Groep 0 zijn de collega’s die “het wel best vinden”, oftewel “een monitor is een monitor”. Dik tevreden met een degelijk Full HD (of tegenwoordig toch misschien wel 2560×1440) scherm “die we toch nog hadden staan”.

Groep 1 zijn de mensen die voor dual-monitor (of triple, als je het laptopscherm meetelt) opzet gaan. In de meeste gevallen zijn dat dan twee 2560×1440 (“WQHD” resolutie) schermen, strak naast elkaar.

Groep 2 is de “ultrawide curved club”. Sinds een jaar of 3-4 is deze groep stevig gegroeid! Centraal staat een curved ultrawide scherm, en eventueel op een standaard ernaast nog het laptopscherm voor Spotify of Slack of iets dergelijks.

Deze “hokjes” zijn echt puur om een indicatie te geven. Zoals gezegd: je mag zelf kiezen waar jij denkt dat Infi’s geld het best voor jou besteed is.

Dockingstations

Teruggrijpend naar het vorige onderwerp: er zijn veel prima monitoren met ingebouwde USB-C of zelfs Thunderbolt dockingstation. Je LAN en allerlei overige randapparatuur gaat dan via de monitor. Voor flexplekken sowieso een uitkomst, en voor veel collega’s ook de primaire keus.

Buiten dat mag iedereen ook zelf een dock kiezen (als je er uberhaupt een wilt). Om een overzichtje te geven wat veel voorkomt:

Het is wederom erg persoonlijk wat je wilt op je werkplek, en waar je vindt dat ons geld goed gespendeerd is. En wat er compatible is met je laptop! Dus we raden mensen ook vaak aan om in hun eerste week even met hun laptop wat randapparatuur en docks van collega’s te proberen, en te zien wat bevalt.

Tot slot

Hopelijk vond je het leuk en inspirerend om te zien wat wij zoal allemaal voor randapparatuur kiezen? En dan heb je nog niet eens alles gezien! Kom vooral eens buurten als je nieuwsgierig bent. Op een meetup, of gewoon zomaar?

Daarmee sluiten we Part 2 af. In het volgende (en voorlopig laatste) deel in de serie bespreken we “The Rest”. Stay tuned!

Berichten in deze serie

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.