model van BB-8 robot uit Star Wars, tegen een blurry achtergrond

Hardware! (Part 3: The Rest)

Jeroen Werken bij

Bij Infi kies je zelf de hardware waar je mee werkt. Na deel 1 (Laptops) en deel 2 (randapparatuur) ronden we af met een post over “de rest”. Benieuwd naar wat onze collega’s anno 2023 zoal gebruiken? Lees verder!

De vuistregel bij Infi is “Onbeperkt hardware-budget“. Dat betekent niet dat we met geld smijten, maar wel dat we goed op elkaar letten en zorgen dat onze belangrijkste tools top zijn.

Wat dat in de praktijk betekent, anno 2023? Dat lees je in deze serie blogposts.

Part 3: de rest!

Je vraagt je misschien af wat er naast Laptops (deel 1) en Randapparatuur (deel 2) nog overblijft? Als ik meubulair en tassen even achterwege laat, dan kom ik op twee soorten overgebleven hardware uit:

  1. Nuttige Hardware: dingen die Infi voor je regelt als jij ze nodig hebt om goed te kunnen werken;
  2. “Vanity” Hardware: dingen die soms vanuit Infi komen, maar vooral ook vaak door collega’s zelf naar kantoor worden meegenomen.

Ik vroeg en keek rond wat er zoal te vinden is op kantoor, en geef je een inkijkje in wat je zoal bij ons kunt verwachten!

Nuttige (overige) hardware…

Laten we beginnen met de belangrijkste subcategorie: headsets en koptelefoons!

We hebben in onze kantoren variaties op semi-open-office. Goede opdeling van de eilanden voor verschillende teams, met tussenmuurtjes om het geluid beetje in toom te houden. En we zijn ook scherp op het behouden van een rustige werkomgeving. Toch kan het lekker zijn om een goede koptelefoon met Active Noise Cancellation (ANC) te hebben. En als je er eentje nodig hebt voor op of onderweg naar werk, dan regelt Infi dat. Hier zijn de populaire keuzes onder onze collega’s:

  • Bose QuietComfort series over-ear ANC headphones
  • Sony WH-1000* series over-ear ANC headphones
  • Apple AirPods met ANC

Zelf heb ik een Bose QuietComfort voor bij het werk, maar ook heb ik een setje wat goedkopere (maar prima kwaliteit!) SoundPeats T2 in-ear koptelefoon met ANC die ik van harte kan aanraden.

Verder zijn er nog een boel uiteenlopende stukken nuttige hardware die ik ook voorbij zag komen, onder meer:

  • iPad (mini) met een Apple Pencil, fijn voor aantekeningen of sketch notes.
  • Een echt goede SpeakerPhone zoals de Jabra Speak 510 of de Logitech ConferenceCam Connect
  • Stekkerblokken met USB poorten (plezier zit soms in de kleine dingen!)

Verder werd “Koffie” nog als de een stukje “must have hardware” benoemd toen ik vroeg wat mijn collega’s graag in deze blogpost terug zouden zien. Beetje vreemde eend in de bijt, maar nu ja, ik heb ‘m genoemd, dus dan is Siemen ook weer blij hoop ik?

Vanity Hardware

En dan, tot slot een greep uit de…. minder noodzakelijke hardware in het leven. Wellicht wel de leukste lijst uit deze hele blogserie. In geen specifieke volgorde, hier wat er zoal genoemd werd door collega’s.

Een verwarmde voetenmat voor in de winter werd als “Ideaal voor typen in de winter” genoemd. Zo’n ding werd er bijvoorbeeld bedoeld:

Catalogusfoto van een donkergrijze voetenmat met een steker ernaast afgebeeld

Ook genoemd, “een retro handheld” (of een echte classic Gameboy, die ligt ook op kantoor Utrecht) zoals deze Anbernic RG35XX om tussen het programmeren door even te pauzeren:

Stukje hardware: handheld console in de stijl van de klassieke Gameboy, met "Super Marioland 2" op het beeldscherm

Maar goed, als ik ze allemaal een voor een ga opsommen duurt het nog wel even. Want ik kijk om mij heen en zie op kantoor echt een enorm aantal gadgets en hardware liggen. Raspberry PI’s, Arduinos, soldeerbouten, (tafelmodel) ventilatoren, kerstverlichting, Bluetooth Speedcubes, mobiele schermen, en ga zo maar door. En dan heb ik de minder technische hardware nog niet eens benoemd…

Hardware, hardware, hardware

Driemaal “hardware” dus. Een eerste deel over laptops, een tweede deel over randapparatuur, en dit derde deel over “de rest”.

Hopelijk geeft het een fijn inkijkje van wat je allemaal kunt aantreffen op onze kantoren. Wie weet gaf het je wat inspiratie? En wie weet kom jij ons een keer inspireren?!

Berichten in deze serie

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.