Heb je 5 minuten voor me?

Patricia Achter de schermen

Wanneer iemand mij die vraagt stelt is het altijd even spannend wat ze komen melden. Ik ben altijd bang dat iemand dan zijn baan opzegt. Maar de laatste twee keer dat mensen dit aan mij vroegen, wilden ze graag in één van de andere twee vestigingen van Infi werken.

 

Wij zijn een club nerds die software bouwt en we hebben inmiddels drie vestigingen: Utrecht, Amsterdam en Nijmegen. In de meeste dingen lijken we enorm op elkaar. We schrijven allemaal code, hebben dezelfde soort klanten, dezelfde ceremonies en rituelen, delen dezelfde visie en zijn allemaal oranje.

Zoals Daniel altijd zo mooi zegt: Als je in de kroeg staat en je hoort iemand iets vertellen over Infi dan maakt het niet uit of het iemand uit Nijmegen is of iemand uit Amsterdam. Je zal ze hetzelfde soort verhaal horen vertellen en je voelt meteen dat het één bedrijf is. We willen graag dat de vestigingen één Infi-cultuur delen. Daarom komen we dit jaar drie of vier keer met heel Infi samen om na te denken over onze kernwaarden, de strategie en om met elkaar te verbinden.

Natuurlijk zijn er ook kleine verschillen tussen de vestigingen; en dat zijn soms precies de dingen die mensen aantrekken om liever te gaan werken voor één van de andere vestigingen.

Zo wilde Lucas bijvoorbeeld graag naar Amsterdam. Hij heeft de afgelopen twee jaar veel projecten samengedaan met Amsterdam en de vibe en collega’s bevallen hem goed. Hij wil graag werken in een bedrijf dat net wat kleiner is dan Infi Utrecht en dat nog wat meer de start-up vibe heeft. Daar waar nog niet voor alles een proces is en waar er voor sommige dingen net wat meer ruimte is, simpelweg omdat die verantwoordelijkheden nog niet allemaal belegd zijn in een kleinere club.

Ik ben blij dat ik Lucas die mogelijkheid kan bieden en dat we hem ook kunnen behouden binnen onze Infi familie, en omdat hij zijn collega’s daar al zo goed kent, weet ik zeker dat hij happy gaat zijn in Amsterdam.

Een paar weken later kwam Matthijs ook naar mij toe dat hij graag naar Infi Nijmegen wilde, daar speelde de reistijd vanuit zijn woonplaats in het Oosten van het land een grote rol. Ook dat hebben we mogelijk gemaakt.

Ik vind het mooi om te zien hoe we samen één bedrijf zijn en toch allemaal als vestiging ook onszelf zijn. Dat is iets wat je niet veel ziet en wat mensen ook echt de mogelijkheid geeft om binnen hetzelfde bedrijf een vestiging te zoeken met nou net datgene wat bij hen past.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.