Kleurrijke poster voor de Ladies That UX Utrecht meetup bij Infi. De titel is Trade-offs between Development and UX. De sprekers Lisanne van der Palen en Jessica Kotze staan lachend afgebeeld.

Het spanningsveld tussen development en design

Suzan In het nieuws

Er werken steeds meer vrouwelijke developers bij Infi, en daar zijn we superblij mee! Maar het kan natuurlijk nog beter, en daarom hosten we een meetup om meer zichtbaarheid te creëren voor vrouwen in de community. Meetups zijn immers de ideale plek om elkaar te ontmoeten en inspiratie op te doen!

We werken dit keer samen met een hele toffe groep die veel ervaring heeft met het organiseren van zulke bijeenkomsten. Ladies That UX Utrecht verzorgt iedere maand een meetup rondom een inspirerend UX-design thema, waarbij vrouwelijke sprekers een podium krijgen. En hun volgende event vindt plaats bij Infi! Iedereen mag komen, dus ook als je geen vrouw bent ben je meer dan welkom.

Het thema zal zowel designers als ontwikkelaars aanspreken. Je hebt als developer vast wel eens meegemaakt dat je een design aangeleverd kreeg dat er misschien mooi uitzag, maar technisch gezien veel te complex of zelfs onmogelijk was te implementeren. Aan de andere kant zal menig UX-er regelmatig gefrustreerd hebben moeten toezien hoe weinig er over bleef van hun gebruikersvriendelijke ontwerp. Hoe kunnen we het beste omgaan met dit spanningsveld tussen design en development?

Jessica Kotze (Software Consultant bij Capgemini) zal dieper ingaan op de uitdagingen die design en development met zich mee brengen, en welke strategieën we zouden kunnen toepassen om door deze ‘perfect storm’ heen te komen. Lisanne van der Palen (UX Designer bij iChoosr) zal vertellen over haar ervaringen met user tests, en hoe die ervoor kunnen zorgen dat ook developers beter zicht krijgen op de belevingswereld van de gebruiker. Na deze meetup zit je vol met nieuwe ideeën om de samenwerking met je design team of ontwikkelaars te verbeteren!

De meetup vindt plaats op woensdag 12 oktober, van 18:30 tot 21:00. Interesse? Meld je hier aan! Je kunt een hapje mee-eten bij binnenkomst, en natuurlijk zijn er drankjes en versnaperingen. Nogmaals, iedereen is welkom, en wij hebben er erg veel zin in!

Lees over andere events...

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.