Infi herbouwt webapplicatie OpenCompanies

In de periode van 1 april tot 20 juli hebben we verschillende veranderingen doorgevoerd in de webapplicatie van OpenCompanies.

OpenCompanies & Infi

OpenCompanies geeft ondernemers snel inzicht in huidige en toekomstige zakenrelaties op web, mobiel en tablet. Eerder hebben we de migratie naar het Cloudplatform Microsoft Azure doorgevoerd. Vervolgens hebben we van OpenCompanies de ruimte gekregen om ons verder te verdiepen in de vernieuwing van het abonnementensysteem, de profielpagina’s en het aanpassen van de look & feel.

Het doel van de werkzaamheden is geweest dat iedereen de financiële informatie van een bedrijf kan opvragen en dat deze gemakkelijk te begrijpen is. Dit is een uitkomst voor zzp’ers en kleine(re) ondernemers.

5 veranderingen in webapplicatie

Als softwareontwikkelaars hebben we ons afgelopen periode bezig gehouden met het bouwen en fixen van onderstaande onderdelen.

 1. Nieuwe abonnementsstructuur en bijbehorende betaalflow (3 producten: Basic, Premium, Corporate).
 2. Nieuwe look en feel van de verschillende pagina’s waaronder de homepage, profielpagina en registratie/aankoop pagina’s.
 3. Compleet nieuwe bedrijfsprofielpagina.
  - Alle inzichten/metertjes zijn aangepast en gemoderniseerd. Deze zijn nu gemakkelijker te begrijpen.
  - Grafieken: hoe presteert dit bedrijf ten opzichte van dezelfde branche.
  - Vergelijkbare bedrijven uit de zelfde branche en regio.
 4. Nieuwe feature: profielpagina delen, dit kan via Whatsapp, Facebook-messenger, LinkedIn of e-mail. Hiermee kun je een profiel voor 48 uur delen.
 5. Performanceverbeteringen met als resultaat dat de pagina binnen 0,2 seconde zichtbaar is ten opzichte van 0,5 seconde.

Voorbeeld nieuw aanmeldformulier voor nieuwe abonnees:

aanmelden_opencompanies

Zo ziet de nieuwe look en feel van de metertjes op de profielpagina op OpenCompanies er uit:

profielpagina_opencompanies

Voorbeeld performanceverbetering OpenCompanies: responstijd maandag - maandag

repsonsetijd_opencompanies

In de toekomst: iOS-app

We hebben nu een goed onderhoudbaar systeem aan de achterkant en aan de voorkant staat een systeem dat goed bruikbaar is voor de klant. Dit zullen we de komende tijd blijven optimaliseren. Daarnaast zijn Mark, Daan en Dylan net begonnen met de bouw van een nieuwe iOS-app voor OpenCompanies. Deze app gaat er voor zorgen dat men gemakkelijk, bijvoorbeeld onderweg, nog sneller de financiële reputatie van zijn zakenrelaties kan inzien op mobiel.

Bekijk de profielpagina van Infi op OpenCompanies.

Koen en Ronald, product owners van OpenCompanies, over de samenwerking met de ontwikkelaars van Infi:

We zijn erg blij met de samenwerking. De flexibiliteit en het pro-actief meedenken vanuit het team maakt dat het zo lekker loopt. Er is daarbij altijd ruimte voor een gezonde discussie over wat waarde toevoegt voor de klant en wat technisch gezien, een slimme investering is. Het resultaat mag er wezen en de onderstroom aan nieuwe klanten komt nu mooi op gang. Op naar de volgende stappen op dit platform!

Dylan, ontwikkelaar bij Infi, over het werk voor OpenCompanies:

Het is leuk om met een klant te werken die precies weten wat ze willen en daarnaast voldoende ruimte bieden voor technische verbeteringen.

Meer weten?

Wil je ook een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt? Stuur dan een mail naar Wolf: of bel 030-232 5888.

[Dylan is ontwikkelaar bij Infi]

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?