De spreker Lisanne van der Palen en het publiek tijdens de meetup. De spreker staat links op het podium en kijkt naar het publiek. Het publiek op de foto bestaat uit ongeveer 30 mensen, meer vrouwen dan mannen. Ze zitten op stoelen en banken en hebben allemaal een naamkaartje op. Achter het publiek hangt een board bestaande uit gekleurde grote pixels, die het woord 'UX!' spellen.

Terugkijken op de Ladies That UX meetup

Jiska Suzan In het nieuws

Woensdagavond 12 oktober vond de Infi-meets-Ladies-that-UX-meet-up plaats. Samen met dit mooie lokale netwerk van UX-ers stelden we een programma samen over trade-offs: concessies die UX’ers doen als ze software maken samen met developers, en andersom.

We waren erg gelukkig met de gepassioneerde UX-ladies, de mooie opkomst van enthousiaste developers en UX-ers met allerlei achtergronden en twee sprekers: Jessica Kotze van Capgemini en Lisanne van der Palen van iChoosr. O ja, en er was ook nog een zalig vega(n) diner van Fleut.

Spreker Jessica Kotze vertelde ons waarom UX-design zo lastig is en hoe een optimale UX van heel veel factoren afhankelijk is. Daarna leerde spreker Lisanne van der Palen ons hoe belangrijk het is dat developers betrokken zijn bij usability testing, in elke vorm en mate die mogelijk is.

Onze CTO Jeroen, die van vele markten thuis is, maakte sketch notes van beide praatjes:

Bladzijde in een groot tekenblok, met daarop een samenvatting van Jessica's talk bestaande uit kleurrijke geschetste tekeningen. Rechtsboven staat groot 'It is hard to make something simple!'. In een hartje staat 'Sustainable design'. Er staat een opsomming: 1. Flexibility, 2. maintainability, 3. capability. "UX is an EASY profession" staat geschreven als grapje, met een knipoog ernaast. In een gedachtewolk staat 'UX doesn't own the entire user experience'. Een kleine 2 bij 2 matrix met de titel 'The tradeoff matrix' is gevuld met de vier woorden 'quality', 'resources', 'schedule', en 'scope'. Er staat een groepje poppetjes getekend met denkwolkjes met daarin de teksten '(How much) should developers think about UX?' en 'Pair devving... Pair UXing?'. Helemaal rechtsonder staat een simpel tekeninkje van de spreker, met een praatwolk met daarin 'We don't give UX credit where it's due'.
Bladzijde in een groot tekenblok, met daarop een samenvatting van Lisanne's talk bestaande uit kleurrijke geschetste tekeningen. Bovenin staat groot de naam van de spreker, 'Jessica van der Palen', met daaronder de titel van de presentatie, 'Why developers should join user tests'. In het midden van de pagina staat een soort mind map, met in het midden daarvan de woorden 'What's in it for a dev?!' in een groene cirkel. Daaromheen, allemaal verbonden met de groene cirkel, staan de worden 'validation & appreciation', 'empathy', 'bug fixes', 'understand requests', 'more fun', 'fresh view (but it's tiring)', en 'focus on impact (less on edge cases)'. Verder wijst de groene cirkel naar de woorden 'user tests', met allemaal poppetjes eromheen getekend. Linksboven staan een developer en een designer getekend, met de woorden 'different skills, talents, languages, perspectives', met daaronder de tekst 'SAME GOALS' met een getekend doel. Rechtsboven zie je een tabel getiteld 'Developer Involvement', met drie koppen 'Lite', 'Pro' en 'Premium' met onder elke kop een blije smiley. Een pijl wijst van de tabel naar de woorden 'fresh ideas'. Helemaal rechtsonder staat een simpel tekeninkje van de spreker op het podium, voor een slide met daarop de woorden 'Devs don't make design decisions', waarbij het woord 'don't' is doorgestreept. De spreker zegt 'explain and guide!', en poppetjes staan getekend in het publiek met uitroeptekens en/of vraagtekens boven hun hoofd.

We hebben genoten van de avond!

Meer over meetups en events...

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.