Sketch notes van een presentatie bij Fronteers met highlights van HTML-gerelateerde termen, en een highlighted quote "A div is not a button"

Fronteers 2022: inspiratie alom!

Jeroen Techniek

Peer, Jeroen, en Siemen gingen naar de Fronteers 2022: dé conferentie voor front-enders in Nederland! Benieuwd wat ze voor inspiratie daarvandaan meegenomen hebben? Dat lees je hier!

Fronteers beschrijft zichzelf als “one of Europe’s premiere conferences on front-end web development” en dat is met goed recht! Inspirerende praatjes van een diverse line-up aan bekende en opkomende sprekers maken het tot een groot genot!

Bij Infi zijn we dol op kennis delen én op kennis halen, en dat laatste hebben Peer, Jeroen, en Siemen deze dag gedaan. Om te beginnen met Peer, hij vat zijn belangrijkste take-away als het volgt samen:

HTML is complexe shit!

Dat lijkt misschien een minimalistische boodschap, maar er zit veel achter. Het praatje van deze quote ging namelijk over alles van accessibility tot usability, en over alles van correctheid tot compleetheid van onze html-kennis!

Natuurlijk is lekker even socializen ook onderdeel van de conferentie-ervaring, dus een minder frontend-gerelateerde quote van Peer over de dag:

Ook de dag eindigen met een filosofische discussie bij de borrel was echt genieten!

We zijn immers nerds, maar ook meer dan nerds: “wij zijn mensen“!

Siemen stipt een andere talk van de dag aan. Een van zijn take-aways was:

“Preload” is ingewikkeld, en soms best onverwacht in hoe het werkt!

Dat is al iets om in het achterhoofd te houden. Maar hij vervolgt met een heel concrete gedachte:

We moeten duidelijk echt wat scherper opletten met wat de templates van onze frameworks allemaal met zich meebrengen! Van aria-attributen tot language settings: je weet nooit wat je default krijgt!

Tijd om op maandag de codebase eens te scannen op wat issues?

Van mijzelf geen quotes, want dat kan makkelijker en leuker! Tijdens de conferentie heb ik een hele serie sketch-notes gemaakt, dus tijd om die te delen.

Bij een van de talks is ook een recording gemaakt van het opzetten van dergelijke sketch-notes. Hieronder kun je een timelapse van het maken van dergelijke sketch notes bekijken:

(video alt: 3 minuten time-lapse van sketch notes van de talk van Bramus, met losse termen en tekeningen die langzaam op het canvas verschijnen)

De volledige serie van Sketch Notes is op mijn twitter timeline te vinden. Of je kunt hier rechtstreeks de serie openen:

Meer over conferenties...

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.