Infi & Couverts (gekocht door TripAdvisor)

Infi serveerde vanaf 2009 een smakelijk menu maatwerksoftware. Variërend van reserveringsplatform tot mobiele apps, voor een appetijtelijke gebruikservaring. 

Dankzij de succes van het platform komt in 2010 Couverts in handen van investeringstak van RTL Nederland, RTL Ventures. Deze verkoopt het platform weer door aan IENS, van TripAdvisor, in 2016. ”Ik ben enorm trots dat de kansen die we toen zagen, met de hulp van RTL, hebben geleid tot een kentering in de markt van het reserveren van restaurants”, zegt Paul Wiertz, oprichter en manager van Couverts.

Het gemak van niet langer de telefoon pakken, maar gewoon online een tafel reserveren bij een restaurant, won dankzij Couverts.nl in Nederland terrein. Ze lieten ons een webapplicatie & app ontwikkelen en met het online reserveringssysteem bediende Couverts succesvol de consument én de B2B markt. In 2016 verwoordde toenmalige investment director, Vincent Pieterson, bij RTL Ventures het als volgt tegen Emerce: “Voor ons is dit een logisch moment om uit te stappen. Onze ambitie is om bedrijven in de markt te zetten en er sterke merken van te maken. In de restaurantbusiness vindt nu een consolidatieslag plaats. Als er dan interesse is voor een bedrijf uit ons portfolio kunnen we overwegen te verkopen. Dat is gezond portfoliomanagement.”

Zeer recent begeleidde Pieterson ook de verkoop van RTL’s datingsite Pepper. Dat die twee transacties zo kort op elkaar zitten, berust volgens hem louter op toeval.

Hier de link naar het hele artikel.

Infi & Couverts

Ons werd gevraagd om Couverts van de software ontwikkeling te ontzorgen. Een online reserveringsagenda maken die het papieren boek van de restaurateur vervangt. De applicatie moest het mogelijk maken dat consumenten vanuit verschillende kanalen konden reserveren, zowel via de website als de applicatie, de apps op verschillende stuursystemen. We begonnen met één persoon aan dit project. Couverts besteede al gauw het bouwen van hun ict infrastructuur uit aan aan een gespecialiseerd software ontwikkelaar, Infi dus. Wat met een one-man-army begon, groeide uit tot een groot landelijk platform. Later wordt dit, samen met IENS, TheFork.

Werk van Infi voor Couverts

We zorgden continu voor een optimale gebruikservaring op alle platformen en systemen die we voor Couverts hebben gemaakt. Ze gaven ons het vertouwen ons te ontfermen over hun software bouw, Couverts heeft ons hun software laten ontwikkelen. Met een team van mensen van Infi en van Couverts werkten we dagelijks in scrumformatie bij elkaar op kantoor om dit waar te maken.

Infi maakte voor Couverts waar:

  • Reserveringsplatform Couverts.nl; Verkocht - tegenwoordig samen met IENS: TheFork.nl
  • Reserveringssysteem voor restaurants;
  • iOS en Android apps waarmee je restaurants in je buurt kunt zoeken, reviews kan bekijken en je reserveringen op kan slaan in je agenda.
couverts-screen-2017

Max, product owner bij Couverts:

Infi heeft de technische groei van Couverts waargemaakt. Wat als een klein project begon, heeft zich ontwikkeld tot een groot platform. De mensen van Infi hebben de technische expertise en betrokkenheid in huis om te zorgen dat wij het maken bij onze klanten. Heel fijn!

Aan dit project werken mee

Nieuws over Couverts (gekocht door TripAdvisor)

Andere klanten

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?