ASCII Logo of Advent of Code

Advent of Code 2023: De voorbereidingen

Danny Techniek

Kerst nadert snel, en het is nog maar een paar weken tot het begin van een nieuwe Advent of Code! Bij Infi waren we alvast begonnen met de voorbereidingen…

Bij Infi zijn we al sinds 2016 sponsor van Advent of Code en brengen we steevast elk jaar ook onze eigen puzzel weer uit. De voorbereidingen hiervoor  beginnen een soort van patroon aan te nemen maar zijn alles behalve saai. Want dit jaar zijn we eerder begonnen dan ooit en hebben dan ook een aantal extra dingen aangepakt als strecht goals.

De puzzel

Nieuwkomer Ruben (die eerder dit jaar al de Infinibattle ’23 won) was er al snel bij om een eerste idee uit te werken tot een puzzel voor een interne test ronde. Dit jaar is de Kerstman, net als zovelen, zich bewust van zijn CO2 voetafdruk. Hij kan wel de hulp van een echte puzzelaar gebruiken om deze te verminderen. Bookmark onze https://aoc.infi.nl/ website en kom op 1 december kijken hoe je kan helpen.

De techniek

De websites van alle individuele puzzels zijn werkelijk een magische tijdreis. De eerste zijn nog geschreven in HTML en vanilla JS, maar in de jaren daarna volgden een wisselende keuze van frameworks. Drikus en Hannah hebben de handen uit de mouwen gestoken en alle websites samengevoegd tot één applicatie. Andere aspecten van de website die we konden verbeteren waren de repo en hosting, hiervoor hebben gebruik gemaakt van GitLab en Azure. Met al deze verbeteringen is onze Advent of Code website meer in lijn met wat we bij Infi verwachten van een echte applicatie.

Conclusie

Bij Infi zijn we er alweer bijna klaar voor om de Advent of Code te beginnen. We hebben een mooi nieuw platform dat ons in staat stelt om ook de komende jaren onze eigen puzzels te blijven toevoegen.

Ben je benieuwd hoe het is om bij Infi te werken? Neem dan eens een kijkje op onze site!

Meer over Advent of Code!

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.