Bijbaan bij Infi

Jeroen Walter Quinten Martijn Werken bij

In Nijmegen wordt ook hard aan de weg getimmerd en het afgelopen jaar is onze jongste vestiging gegroeid van 4 naar 8 mensen. Net als elders bij Infi is ook daar plek voor jonge ontwikkelaars die naast hun studie graag kennismaken met de praktijk en ondertussen gewoon meewerken aan de projecten voor onze klanten.

Afgelopen jaar zijn Walter, Martijn en Quinten gestart bij Infi Nijmegen als bijbaan naast hun (IT) studie. Natuurlijk heb je als student een bijbaan om in je levensonderhoud te voorzien, je hobby’s te financieren of gewoon om een extraatje te verdienen. Maar die bijbaan wordt zoveel leuker als je je ook nog met iets kan bezig houden wat je leuk vindt of waar je iets van leert.

Walter zegt over zijn eerste maand bij Infi: “In het begin was het vrij hectisch, omdat vrijwel alles wat ik moest doen nieuw was. Een voordeel daarvan is dat ik wel echt heel veel heb geleerd al. Daarnaast is het me opgevallen dat de sfeer onderling heel nice is; iedereen is bereid me te helpen als ik hulp vraag. Nu moet ik zelf dan nog leren om vaker dingen te vragen, haha… Ik vind het ook fijn dat ik het vertrouwen heb gekregen om meteen aan een project voor een klant te werken.”

Hij heeft ook in het werk dat hij in een klant project deed veel geleerd: “Ik ben hier in een warm bad gekomen van React, Typescript, C#, etc. Daarnaast heb ik ook al veel geleerd over hoe git werkt en wat het nu eigenlijk is. Dit is heel nuttig en interessant, maar wat ik eigenlijk het meest interessant vind is hoe Infi zelf in elkaar zit. Ik vind het nice dat niks eigenlijk geheim is. Hierdoor is iedereen op de hoogte van wat er in Infi speelt en kan iedereen meedenken hoe de toekomst van Infi eruit ziet. Zelfs als een student die maar 12 uur per week werkt en die geen praktische ervaring heeft met iets van development, werd ik meteen overal bij betrokken. Dit is zeker niet vanzelfsprekend voor ieder bedrijf. Hierdoor voel ik wel dat ik part of the team ben en niet een of andere stagiair die koffie moet halen of de printer moet fixen.”

Voor Quinten waren de eerste maanden bij Infi door persoonlijke omstandigheden veelbewogen: “Mijn tijd bij Infi is heel erg positief geweest. Op de momenten dat het in mijn persoonlijke leven alles behalve goed ging, gaf Infi mij het gevoel dat ze me steunden. Dat is erg belangrijk geweest de afgelopen maanden. Ik heb het met vrienden gehad over Infi en de meeste mensen zijn nogal onder de indruk als ze de details horen over hoe Infi werkt als bedrijf (bijv. het 75% facturabel zijn en de rest voor persoonlijke ontwikkeling naar eigen invulling).”

Hij gebruikt volop de gelegenheid om met verschillende technologieën te experimenteren en te bekijken of en hoe ze in een project toegepast kunnen worden. “Op technisch vlak is iedere dag interessant dus daar kan ik moeilijk een keuze uit maken, al ben ik wel heel erg hyped over Sveltekit.
Bij de klant waar ik werk heb ik heel wat geleerd over hoe projecten in de echte wereld werken. Vroeger dacht ik altijd dat programmeurs vooral werken met computers, maar het kan meer mensenwerk zijn dan je van tevoren zou denken.”

Martijn voelt een gedeelde passie voor technologie: “Hoewel starten bij een nieuwe werkgever altijd wennen is, voelde ik mij al heel snel welkom bij infi. De passie voor technologie voert de boventoon in het bedrijf, en dat is iets wat ik erg kan waarderen omdat dit de kruisbestuiving van kennis enorm bevorderd waardoor ik iedere dag weer wat nieuws leer. Ook heb ik tijdens mijn eerste maanden al veel verschillende technieken en programmeertalen gezien en gebruikt. Iets wat ik bij eerder stages en bijbanen nog niet gezien had.”

Hij is nog volop aan het ontdekken wat Infi Infi maakt: “Als kleiner software development bedrijf is het redelijk klein qua opzet, maar zijn de manier van werken en hoe er met klanten en werknemers om gegaan wordt absoluut uniek.”

 

Een echte baan als bijbaan, bij Infi Nijmegen.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.