Bezoekers luisteren aandachtig naar praatje tijdens InfiCon

Terugblik op Infi-Con 2022

Henri In het nieuws

Op 20 oktober was Infi-Con, de derde editie van onze eigen mini-conferentie. Goedbezocht, interessant, met een brede mix aan praatjes en weer ouderwets netwerken. Tijd voor een korte terugblik en beeldimpressie.

The Programmers Brain:

De middag begon met de keynote van Felienne Hermans, over haar boek ‘The Programmers Brain‘ en graduele programmeertaal Hedy. Enthousiast wist Felienne ons eigen brein uit te leggen en te prikkelen om na te denken over wat we onbewust allemaal doen als we lezen, schrijven of programmeren.

Haar programmeertaal Hedy sluit hier heel mooi op aan en helpt beginners in de programmeerwereld stap voor stap om te leren programmeren. Voor de doorgewinterde programmeurs is het zo gewoon en simpel, maar onbewust hebben we zoveel ervaring dat we vaak vergeten wat we onderweg allemaal geleerd hebben.

Jeroen vatte het als volgt samen:

Er is er hier maar één de baas:

De volgende was Peer, die ons een levendige samenvatting gaf van het boek “Er is er hier maar één de baas!“. Over Gerard Sanderink en de soap rondom zijn persoon, zijn relaties en zijn bedrijven. Peer boeide ons door onder andere de gevoerde telefoongesprekken op levendige wijze uit te beelden.

Een praatje dat eigenlijk geen conclusie en einde kende, want deze real-life-soap speelt nog steeds.

Unit-Testing: Principles, Practices and Patterns:

Dan een meer technisch praatje, over unit-testing: Principles, Practices and Patterns. Tests: Je haat ze, of je houdt er van, maar in ieder geval is het altijd voer voor discussie. Eerst deed Max een bekentenis: hij las nooit boeken. Maar sinds hij het lezen combineerde met luisteren naar een luisterboek, is het als dyslect een stuk makkelijker om boeken te lezen.

Het praatje ging verder in op de balans tussen bescherming tegen bugs, snelheid van feedback en onderhoudbaarheid. Een lastige balans, die zoals zo vaak geen silver-bullet kent.

The Mythical Man-month:

Afsluiter van de middag was Jeroen Huinink, die de 25th anniversary edition van het boek “The Mythical Man-month” met ons doornam. Die editie is inmiddels zelf ook al bijna 25 jaar oud, maar het is verrassend hoe actueel sommige onderwerpen nog zijn (al is er ook voldoende in het boek al zwaar achterhaald).

Jeroen introduceerde ons ook zijn H.A.H.E.M. Methode. Een Jonge Woudlopers-achtige afkorting (“Huinink’s Agile Heuristic Estimation Method”), maar een interessante manier van inschatten waarbij optimistische, realistische en pessimistische schattingen worden gecombineerd om zo een onderbouwde offerte te kunnen maken.

Na alle praatjes, de sfeer op kantoor en de impressies van de foto’s kunnen we spreken over opnieuw een succesvolle editie van Infi-Con. Een brede mix van onderwerpen, veel ruimte voor het bespreken van die onderwerpen en bijpraten met oude- en wellicht nieuwe collega’s.

Sfeerimpressies:

Met dank aan Annelien Nijland voor de prachtige foto’s.

Max Nieuwstad aan het woord over Unit Testing
Tussen de talks door werd veel bijgepraat en vooral gelachen
Jeroen Huinink die vertelt dat we het mooiste vak ter wereld beoefenen
"Er is hier maar een de baas" aangekondigd op het Vestaboard
En ook tijdens de talks werd veel gelachen

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.