Inwerken tijdens corona

Jiska Achter de schermen

Een jaar van klagen, aanpassen, creatief denken en nieuwe routines zoeken. Ik vraag de nieuwste lichting Infiërs naar hun inwerkperiode in misschien wel de raarste periode ooit om een nieuwe baan te starten.

Al zijn we een IT-bedrijf, gedwongen thuiswerken was voor ons toch een grote overgang. Natuurlijk hadden we de tooling en de etiquette allang op orde en deden we stand-ups vaker wel dan niet remote, maar samenwerken gaat nou eenmaal veel gemakkelijker als je elkaar in het echt kunt zien. Voor onze nieuwste collega’s is het vast nóg lastiger. Hoe is het nou om in te stromen in Infi tijdens COVID-19?

Jiska: “Vertel eens, hoe ging jullie sollicitatie?”

Michelle: “Ik had nog het geluk dat ik nog naar het kantoor mocht. Het was niet anders dan pre-covid. Het is alleen vreemd met kennismaken, dat je elkaar geen hand mag geven en afstand moet houden, wat toch wel een beetje akward is.”
Rolf: “Ik kwam ook nog ‘gewoon’ op kantoor. En inderdaad, het is best een beetje ongemakkelijk dat je elkaar geen hand geeft, maar ik vond het nog gekker dat er maar een handjevol mensen op kantoor zat.”
Drikus: “Aangezien ik in de maanden ervoor al volledig communiceerde via videobellen ging het virtueel solliciteren eigenlijk vrij smooth en viel het mij niet echt op hoe abnormaal het was, vergeleken met de 100 jaar ervoor. Alles ging zonder (technische) problemen, wat voor mij bevestigde dat Infi zijn coronagerelateerde zaken goed op orde had en ik dus een goede keuze heb gemaakt.”

Jiska: “Was er tijdens het inwerken moment dat jullie er echt even doorheen zaten?”
Lucas: “Ergens halverwege de tweede lockdown had ik het idee dat ik helemaal alleen in een nieuwe codebase was gegooid.”
Rasjaad: “Ik vond het best stom dat ik op mijn derde ‘terugkomdag’ bij Infi nog steeds nieuwe gezichten zag.”

 

Jiska: “Kun je je nieuwe collega’s wel écht leren kennen, als je ze zo weinig ziet?”
Lucas: “Nee, ik denk dat dat echt veel moeilijker is nu. Toch voelde ik me wel snel thuis: iedereen is aanspreekbaar, alles is bespreekbaar en ik kreeg applaus van het hele bedrijf op mijn eerste werkdag.”
Rasjaad: “Ik voelde me ook snel thuis. Door de verschillende activiteiten die georganiseerd werden, heb ik mijn collega’s tóch leren kennen.”
Dennis: “Enkel online contact maakte dat onze eerste terugkomdag extra leuk was: nu kon ik eindelijk de mensen waar ik al een paar maanden mee aan het bellen was in de echte wereld zien! Een minpuntje van deze hele situatie is natuurlijk dat je de cultuur binnen het bedrijf niet zo goed meekrijgt als wanneer je met iedereen op kantoor zit, al komt er toch al aardig wat door in de online meetings.”

Infi. Make it real.

Lees meer over onze nieuwe medewerkers

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.