Het beste gevoel is een elegante oplossing bedenken voor een complex vraagstuk.

Zo lang ik me kan herinneren ben ik al geïnteresseerd in computers. Als kind zat ik Visual Basic scriptjes te schrijven, foeilelijke webpagina’s te maken, en het internet af te struinen voor interessante programma’s – waar meer dan eens een virus tussen zat. Op de middelbare school leerde ik kennis maken met Game Maker, waarmee ik allerlei simpele games gemaakt heb. Toen ik hoorde dat er een opleiding “Game Technologie” bestond, moest ik die dus ook wel gaan doen!

Tijdens mijn studie kwam ik al vrij snel terecht in de wereld van “echte” software development. Mijn werk had weinig te maken met games, maar bood wel allerlei verschillende uitdagingen. Hierdoor ontdekte ik ook dat veel verschillende domeinen elk hun eigen complexiteit en problemen bieden, en bij elke probleem hoort een elegante oplossing.

Altijd blijven developen

Ook in mijn vrije tijd ben ik veel bezig met programmeren en computers. Ik ben altijd wel bezig met een hobbyproject, aan het knutselen met een Raspberry Pi, of mijn homebrew server aan het upgraden. Ik stop eigenlijk nooit met developen.

De momenten dat ik niet achter mijn computer zit ben ik veel aan het lezen (mijn verzameling boeken is net zo ernstig als mijn hoeveelheid hardware), ga ik boulderen, of loop ik hele einden met mijn poedel Floyd.

Meer weten over mij of Infi? Je kan me vinden op GitHub en scalzotto.nl, of stuur een mailtje naar luca.scalzotto@infi.nl

Klanten waar Luca voor werkt

  • Luchtfoto van het kantoor van BAS World met hun voorraad vrachtwagens

    BAS World

    Webapplicatie

    BAS World veranderde, waardoor IT niet langer ondersteunend maar juist de kern is. Maar hun ontwikkelaanpak en projectmanagement waren al 10 jaar niet meer veranderd. Met deze uitdagingen kwamen ze bij Infi terecht.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.